Garamvári Pincészet

A PrestigeGold egyik partnerének tettünk fel pár kérdést.
A Garamvári Pincészet képviselője válaszolt nekünk.
– Milyen kiszerelésben árulják a pezsgőket?

  • Pezsgőinket, amit method traditionelle eljárással készítünk, ahogy nevében is benne van( palackban erjesztett) 0,75 literes palackokban kerülnek fogyasztóinkhoz. Teljes kínálatunkban 3 fajta palackmérettel hozzuk forgalomba pezsgőinket, 0,75 L-es palackokban, ez a legelterjedtebb, továbbá magnum, azaz 1,5 L-es palackban és mini, azaz 0,189 L es palackban.

– Milyen a borválasztékuk?

  • Cégünk széles borválasztékot kínál a borkedvelő közönségnek. A balatoni kócsag ihlette címkevilággal hoztuk létre a “kócsagos” sorozatunkat, amelyben nagyrészt könnyű, reduktív, vonalat követő fehérboraink szerepelnek, friss szőlőfajta jelleget hordozva. Ebből a sorozatból vörösborainkat , a szüretet követően 9-18 hónapig érleljük, s így finom, fűszeres,gyümölcsös ízű könnyed vörösbort , illetve elegáns stílusú rosét tölthet a borkedvelő poharába.
    Másik sorozatunk, a dűlöink ihlette címkevilág jellemzi, ide prémium termékeink kerültek. Itt kaptak helyet ízben összetettebb, hordós érleléssel gazdagított, olykor késői szüretelésű fehérboraink, mint a Délidőlő Chardonnay, vagy a Dércsipte Szürkebarát, illetve a nagy érlelési potenciállal rendelkező extrakt gazdag vörösboraink és vörös cuvéeink.

– Melyek a legsikeresebb évjáratok?

  • Erre a kérdésre nehéz pontos választ adni, hiszen mások a pezsgőben sikeres évjáratok és más a boroknál igazán kedvező évjárat. Pezsgőknél 2014,2017,2018 évjáratot tudom kiemelni, igaz, nálunk a tradícionális tecnológiával készített pezsgőknél a többi még érlelés alatt van, nincs forgalomba, így majd azok ezután kerülhetnek forgalomba, ahol meg lehet kóstolni és véleményt mondani róluk.
    A borok között, 2015,2017 es a vörösboroknál és a 2019 is kiemelkedő. A fehérboroknál a 2018,2019,2020 mind hozott egy-egy kiemelkedő tételt, hol az Irsai, hol a Cserszegi, hol a Sauvignon Blanc.

– Milyen mennyiségtől vállalnak házhozszállítást?

  • Már 1 karton felett vállaljuk a házhoz szállítást! Külön ajánlom figyelmükbe megújult webshopunkat,ahol sokkal könnyebben, egyszerűbben, gördülékenyen tudják rendelésüket leadni!

– Hol és mikor tartanak borkóstolókat, hogyan lehet az eseményre jelentkezni?

  • Attól függően, hogy a kormány milyen enyhítéséket enged, terveink szerint május elején szeretnénk lellei birtokunkon nyitni és borkóstolókat, zenei esteket szervezni, hogy programokkal színesítve lássuk vendégül a kóstolókat, érdeklődőket! Erre facebook oldalunkon, illetve emailben lehet jelentkezni, a rendezveny@garamvari.hu emailcímen.


Küldjék el nekünk a kérdéseiket és azt feltesszük a partnereinknek 😊!

×