Vajon létezik Britney Spears dal Guns N’ Roses stílusban?

A PrestigeGold egyik partnerének tettünk fel pár kérdést.

A HardBeat Duo gitárosa válaszolt nekünk.

 

– Mióta zenéltek együtt?

  • 2017-ben találkoztunk először. Akkor egy rockzenekar, a Sexnuggets énekesi posztjára jelentkezett Horváth Csabi, és meg is nyerte azt a lehetőséget. Na abban a zenekarban játszottam én (Árva Mátyás) basszusgitárosként. Mivel nagyon hamar megtaláltuk a közös hangot ( 😀 ), így kitaláltuk, hogy mivel mindkettőnknek van akusztikus koncertmúltja, így akár duóban is szórakoztathatnánk az éttermek, bárok, rendezvények nézőit.

– Mit jelent számotokra a zene?

  • Egyértelműen szenvedélyt. Sokan hobbinak csúfolják, nekünk ennél többet jelent. Mi nem csak azért zenélünk, hogy hetente vagy kéthetente elüssük az időt, ha nem mert lételemünk.

– Mit szeretnétek képviselni zeneileg?

  • Ezzel az akusztikus duóval az a célunk, hogy a korlátozások csökkentése, esetleg eltörlése után újra tudjuk szórakoztatni a hallgatóságot. Ennek a zenekarnak nem az a célja, hogy saját számokkal saját babérokra törjön, inkább az, hogy egyre több koncerthelyszínen visszavárjanak minket, mint lounge zenét képviselő együttes, melynek repertoárja nagyon széles. Ez amúgy igaz is, hiszen 6 évtized nagy slágereiből szoktuk összerakni a koncertanyagot.

– Milyen közönséget szerettek a legjobban?

  • Az interaktívat. Bár szerintem minden zenész, aki a pop vagy rock műfajában dolgozik, imádja, ha a közönség reakcióból látszik a tetszésnyilvánítás. Általában azok a legjobb koncertjeink, ahol velünk énekel a közönség, jobb esetben táncol, sőt a bátrabbak még dalt is kérnek. És ilyenkor jó látni a hálás tekintetet, amikor tényleg elő is adjuk a kért számot.

– Ha meghívnak titeket zenélni, ez számotokra csak egy munka vagy több annál?

  • Ahogy korábban említettük, a zene szenvedély is nekünk, így egy fellépést mi azért is várunk, mert van bennünk olyan exhibicionizmus, ami miatt imádjuk is, ha egy koncert jól sikerül, és nem csak a gázsi begyűjtéséről van szó.

– Milyen eseményekre lehet a szolgáltatásokat igénybe venni?

  • Játszottunk már szülinapon, céges rendezvényen, karácsonyi bulin, sőt előfordult már az is, hogy házi buliba keveredtünk. Gyakorlatilag olyan formális és nem formális események jöhetnek szóba, ahol az élő zene segíti a rendezvény minőségét. Most már kibővítettük a palettánkat olyan szolgáltatásra, melynél romantikus estekre házhoz megyünk. Persze ilyenkor nem maradunk végig, mi csak megadjuk a kezdő löketet 😀

– Milyen számokat lehet választani és hogyan zajlik ez?

  • Általában csak a stílust szokta megadni egy megrendelő, vagy még azt sem. Mivel játszunk Backstreet Boys-tól kezdve Britney Spears-en át, Sweet Home Alabama-t is, az általában szimpatikus szokott lenni a setlist-ünk. A rock zene kedvelőinek jó hír, hogy Guns ’N Roses-t, igény szerint Metallica-t is játszunk, de előfordult már, hogy grunge dalt is elővettünk (Alice in Chains).


Küldjék el nekünk a kérdéseiket és azt feltesszük a partnereinknek 😊!

×